Plantentuin Meise

 Er groeit iets in Meise!

Vanaf 17 augustus 2018: Verwonder-Je-Voeten-Pad
 


Persbericht
Meise 17 augustus 2018
Minister Ben Weyts test als eerste uniek blotevoetenpad
“Verwonder-Je-Voeten-Pad” nieuwe publiekstrekker voor Plantentuin Meise, Brantano en WonderWeekend
Bij de start van WonderWeekend 2018, op vrijdag 17 augustus, heeft Minister van Toerisme Ben Weyts samen met zijn gezin zijn stoute schoenen uitgedaan om als eerste het Verwonder-Je-Voeten-Pad uit te testen.
Het Verwonder-Je-Voeten-Pad is het eerste blotevoetenpad in Vlaams-Brabant en staat garant voor ruim 1 kilometer wandelpret. Het is aangelegd met uitsluitend natuurlijke materialen. Bezoekers lopen - zonder schoenen uiteraard - ook een stukje door de vijvers van de plantentuin, over “coco-de-mer” en gaan ook de hoogte in door twee klimbomen.
Plantentuin Meise geniet wereldfaam onder plantkundigen, maar mikt al enkele jaren - met succes - op een breder publiek. Dankzij een samenwerking met WonderWeekend en Brantano hebben gezinnen nu nog een extra reden om naar Meise af te zakken.

Steven Dessein, administrateur-generaal van het Agentschap Plantentuin Meise (APM): “Dit is een originele manier voor jong en oud om de uitzonderlijke natuur van ons domein te beleven. Stap voor stap maken we van Plantentuin Meise een plek waar werkelijk iedereen graag zal komen en ook terugkomen. We zijn heel blij dat we met WonderWeekend en Brantano alvast twee partners gevonden hebben die daar ook in geloven en - belangrijk - er ook samen met ons in willen investeren.”
Als belangrijkste speler in de markt van kinderschoenen wil Brantano kinderen stimuleren om veel buiten te spelen, te dromen, te durven en vooral gewoon te doen. Dieter Penninckx, CEO Brantano: “Wij vinden het erg belangrijk dat kinderen opnieuw leren buiten spelen. Dit Verwonder-Je-Voeten-Pad is het eerste van een hele reeks initiatieven die we daarvoor zullen opzetten, op eigen kracht of samen met partners die dezelfde droom delen. Dat kinderen hun schoenen net niét verslijten door naar hier te komen, vinden we helemaal niet erg ;-).”

Ook de derde editie van het gezinsfestival WonderWeekend gaat weer op zoek naar verwondering in kleine en grote dingen die je als gezin samen beleeft. En die zoektocht gaat elk jaar verder: de initiatiefnemers presenteren naast het Verwonder-Je-Voeten-Pad ook een heus WonderWeekend-boek.
“Wij houden ervan om gezinnen te verwonderen, tijdens ons festivalweekend uiteraard, maar ook daarbuiten”, zegt Maarten De Cuyper, mede-oprichter WonderWeekend. “Dan komt het erop aan om ouders en kinderen te inspireren om zelf die verwondering op te zoeken. Dit Verwonder-Je-Voeten-Pad is daar een mooi voorbeeld van, maar om dezelfde reden brengen we vandaag ook een eigen boek uit. Dat heet - niet zo verwonderlijk - ‘WonderWeekend’ en bevat 101 ideeën om als gezin zelf een WonderWeekend te beleven.”

Het Verwonder-Je-Voeten-Pad is vanaf nu het hele jaar lang vrij toegankelijk voor alle bezoekers van Plantentuin Meise. Het WonderWeekend boek is uitgegeven bij Lannoo en vanaf vandaag te koop in de betere boekhandel.

 

Over Brantano:
De Belgische keten Brantano is sinds september 2016 deel van FNG, een sterk groeiende Benelux-modegroep met activiteiten in heel Europa. FNG lanceerde eind 2016 een nieuw winkelconcept voor Brantano, waarbij naast een ruim schoenenassortiment ook bijpassende kleding wordt aangeboden. Dit nieuwe winkelconcept bleek een schot in de roos en werd in sneltreinvaart verder uitgerold. In het najaar van 2018 lanceert Brantano het vernieuwde online platform brantano.be en wordt er geïnvesteerd in 2 complementaire winkelformules: boutik by brantano en Brantano Market.
Contact: Mireille Vanderhallen, 0475 76 29 25, m.vanderhallen@brantano.be

Over WonderWeekend:
WonderWeekend vindt dit jaar voor de derde keer plaats op 17, 18 en 19 augustus. Wat begon als uniek gezinsweekend wordt steeds meer een permanente inspiratiebron voor ouders en kinderen om samen op zoek te gaan naar verwondering. Naast het Verwonder-Je-Voeten-Pad dat permanent toegankelijk zal zijn in Plantentuin Meise, is er nu ook het WonderWeekend-boek met 101 wonderlijke weekend-ideeën voor elk gezin.
www.wonderweekend.be
Contact: Maarten De Cuyper, 0495 60 87 95, maarten@wonderweekend.be

Over Plantentuin Meise:
Plantentuin Meise, op slechts 3 km van het Brusselse Atomium, is een botanische tuin van wereldformaat. Op 92 ha zijn niet minder dan 18 000 plantensoorten te bewonderen, waarvan meer dan de helft in het Plantenpaleis groeit, één van de grootste serrecomplexen in Europa.
Plantentuin Meise is naast een toeristische attractie tevens een onderzoeksinstelling waar tropische en Europese plantkunde centraal staat. Hierbij hoort een bibliotheek en één van de grootste herbaria ter wereld. De Plantentuin heeft ook een bewarende taak: onderzoeksprogramma's, plantencollecties en de zadenbank zijn erop gericht om zoveel mogelijk planten voor de toekomst te bewaren.
Contact: Manon van Hoye, 0472 81 24 85 manon.vanhoye@plantentuinmeise.be of
Koen Es, 0472 38 62 90, koen.es@plantentuinmeise.be

Het logo van Plantentuin Meise Even voorstellen | Opdracht | Geschiedenis | Vacatures | Vrijwilligers | PartnersSteun ons | Contact | © 2017 Plantentuin Meise Facebook Twitter Youtube Flickr Newsletter Issuu Scribd