Plantentuin Meise

 Er groeit iets in Meise!

Reuzenaronskelk is zopas open gegaan ! - 10 april 2017 | Français |


Update - 11 april 2017

Prachtige bloei van onze twee reuzenaronskelken en ook een wereldprimeur! Plantentuin Meise heeft als eerste botanische tuin twee planten in bloei!

En nog een primeur voor Plantentuin Meise: de eerste bestuiving van één van onze reuzenaronskelken.


Update - 10 april 2017 - 14:30

Ongelofelijk!!! Een paar uren na de start van de bloei van de eerste reuzenaronskelk (Amorphophallus titanum), heeft de tweede besloten om ook open te gaan!

Een unieke gelegenheid voor Plantentuin Meise en zijn bezoekers om twee reuzenaronskelken tegelijk in bloei te zien! De eerste meet 143 cm, de tweede is 131 cm groot.

Plantentuin Meise zal uitzonderlijk vanavond 10 april en morgen 11 april open blijven tot 22 u zodat je de kans krijgt om deze uitzondelrijke dubbele bloei te komen bewonderen!Update - 10 april 2017 - 12:00

De grootste 'bloem' ter wereld is zopas open gegaan. Ze is inmiddels 143 cm hoog en laat langzaam het walgelijk parfum los, in de natuur bedoeld om bestuivers aan te trekken.

Dit uitzonderlijk gebeuren duurt slechts 72 uur (3 dagen). Dus rep je naar de Plantentuin want zowel bloem als geur zijn de eerste uren op hun best.

Vanavond en morgen (10 & 11 april) blijft de Plantentuin uitzondelijk laat open tot 22 uur. Gelieve deze info te delen!


De tweede reuzenaronskelk zal een ongeveer een week later in bloei komen.

Het bijzondere aan deze dubbele bloei is dat Plantentuin Meise voor de eerste keer zelf een reuzenaronskelk zal kunnen bestuiven. Zelfbestuiving is namelijk bij deze plant niet mogelijk want bij de reuzenaronskelk bloeien mannelijke bloemetjes 24 u na de vrouwelijke bloemetjes. Als de mannelijke bloemetjes van de eerste plant bloeien (24 u na de opening van het mooie schutblad) nemen we het stuifmeel af. Dit stuifmeel bewaren we dan in de koelkast. Als het schutblad van de tweede bloem opent, bestuiven we de vrouwelijke bloemetjes met het stuifmeel van de eerste bloem. Hopelijk gebeurt er dan het grote wonder en creëren we zo onze eigen reuzenaronskelkbaby!Meer info :

> Wil u op de gehouden worden van het preciese moment van deze bloei en volgende bloeimomenten? Klik op de volgende link en vul het formulier in.

> Volg ons ook op Facebook

> Meer info over de reuzenaronskelkPraktisch:

Plantentuin Meise

Domein van Bouchout - Nieuwelaan, 38 - 1860 Meise (op 3 km van het Atomium)

A12 Brussel-Boom, uitrit 3 'Meise'

Openbaar vervoer: neem vanuit Station Brussel-Noord of vanaf metrostation Koning Boudewijn (metrolijn 6) de buslijn 250 of 251 van 'De Lijn'.

Alle info 02/260 09 70 of info@plantentuinmeise.be

Het logo van Plantentuin Meise Even voorstellen | Opdracht | Geschiedenis | Vacatures | Vrijwilligers | PartnersSteun ons | Contact | © 2017 Plantentuin Meise Facebook Twitter Youtube Flickr Newsletter Issuu Scribd