Plantentuin Meise

 Er groeit iets in Meise!

Restaurant | English | Franšais

Welkom in de Oranjerie!


Een zonnig terras aan de vijver, een vriendelijk en gastvrij keukenteam, een verrukkelijke maaltijd of een heerlijke kom dampende soep: kom tijdens of na je bezoek aan de Plantentuin genieten in de Oranjerie!

Proef ons smakelijk huisbereid stoofvlees en vol-au-vent met frietjes, diverse snacks, heerlijke pastabereidingen of – een topper! - onze diverse salades met biobrood. Overheerlijk schepijs in de zomerkiosk.

Sip van een verkoelend drankje, nip van onze eerlijke fairtrade-koffie of geniet van onze vele speciale streekbiertjes.

Ontdek het enige echte Plantentuinbier “Meiske van de streek”en de Plantentuinhoning verwerkt in ons slaatje geitenkaas en huisgemaakte gemberlimonade. Deze kan je kopen in de Tuinwinkel.

Zelfs als het buiten koud is, kan je binnen genieten in de sofa bij het gezellig warme houtvuur.

Het terras en de Oranjerie zijn prima toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Uiteraard zijn ook de kleintjes welkom! In de zandbak op het terras kunnen ze naar hartelust scheppen en kastelen bouwen. We hebben een luiertafel en je kan bij ons je babyvoeding opwarmen.

Er is eveneens mogelijkheid tot recepties, babyborrels, events, incentives, socioculturele activiteiten, teambuildings, diverse feestelijkheden, voordrachten e.d. in de ’Oranjerie’ voor bedrijven, verenigingen en particulieren, dit ook buiten de reguliere openingsuren van de Plantentuin Meise..

Tot binnenkort!
Praktisch:

Openingsuren:

  • Van 31/03/18 tot 04/11/18 : dagelijks open van 11 tot 18u (laatste schenking 17u30)
  • Van 5/11/18 tot 06/04/19 : enkel open voor publiek tijdens weekend en schoolvakanties of mits reservatie voor groepslunch vanaf minimum 30 personen

    Laatste bediening 30' voor sluiting

Op andere ogenblikken kan u in de Tuinwinkel terecht voor een heerlijk kopje Plantentuinkoffie, een warme chocolademelk of een drankje.

De Oranjerie is een zelfbedieningstaverne, u kan bestellen aan de toog.

Groepen die een menu reserveerden worden aan tafel bediend.

Picknicken kan ook op op het binnenplein van het Pachthof, nabij de Tuinwinkel.

Daar zijn tafels, banken en een drankautomaat.

Binnen in de Oranjerie is picknicken niet toegestaan, op de terrassen van de Oranjerie enkel op de aangeduide tafels.Wist je dat ?

De Oranjerie werd rond 1818 gebouwd om vorstgevoelige planten zoals oranjebomen te overwinteren. De basistructuur met grote ramen is bewaard, hoewel het gebouw al een halve eeuw dienst doet als restaurant.

Het logo van Plantentuin Meise Even voorstellen | Opdracht | Geschiedenis | Vacatures | Vrijwilligers | PartnersSteun ons | Contact | © 2017 Plantentuin Meise Facebook Twitter Youtube Flickr Newsletter Issuu Scribd