Plantentuin Meise

 Er groeit iets in Meise!

Met de klas naar de Plantentuin | Français

De Plantentuin is 92 ha groot en heeft  in de kassen en buitencollecties 18 000 plantensoorten van over heel de wereld.  Ideaal voor een excursie van een hele of halve dag.  Kies of combineer uit volgende mogelijkheden:

Waarom kiezen voor de Plantentuin?

De Plantentuin Meise is één van de grootste botanische tuinen ter wereld. Bij ons kunnen bezoekers kennis maken met meer dan 6% van alle gekende planten op de ganse wereld. De helft van onze soorten is terug te vinden in de kassen van het Plantenpaleis. De anderen groeien in openlucht, verspreid over verschillende tuinen en delen van het domein. Ook de inheemse flora maakt deel uit van onze levende collecties.

Het is van wezenlijk belang dat de toekomstige generaties kennis maken met de grote diversiteit van planten op onze planeet. Hun blik moet verder reiken dan ons land. Het is niet voldoende dat kinderen planten uit onze eigen regio kennen. Niet alleen beuken en eiken leren kennen is belangrijk maar ook palmen en orchideeën. Ze moeten weten wat woestijnen en wat regenwouden zijn. Ze moeten zich bewust zijn van de gevaren waaraan planten blootstaan, gevaren die ook op het welzijn van de mens betrekking hebben.

Ook in de éénentwintigste eeuw moeten we weten welke planten we gebruiken in ons dagelijks leven, welke planten ons medicijnen leveren, kleding, voedsel, ... We dienen ons steeds bewust te zijn uit welke verre streken deze planten afkomstig zijn. Onze klassieke Belgische friet is afkomstig van een inboorling van het Andesgebergte. We moeten ook planten appreciëren omwille van hun intrinsieke waarde, omwille van hun schoonheid, omwille van het feit dat het levende wezens zijn die hun plaats hebben in onze wereld. Omwille van het feit dat planten een bron van leven zijn.

Het logo van Plantentuin Meise Even voorstellen | Opdracht | Geschiedenis | Vacatures | Vrijwilligers | PartnersSteun ons | Contact | © 2017 Plantentuin Meise Facebook Twitter Youtube Flickr Newsletter Issuu Scribd